ثبت شرکت: این مجوز بر مبنای قانون ثبت شرکتها مصوب ۱۳۱۰ و قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ می باشد.
روند ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها:
۱-انتخاب نوع شرکت و موضوع فعالیت
۲-انتخاب نام شرکت
۳-انتخاب اعضا و سمت ها
۴-طی کردن مراحل ثبت در سامانه اداره ثبت شرکتها
۵-تهیه و امضا مدارک ثبتی (از جمله اساسنامه، شرکتنامه و ….)
۶-ارسال کلیه مدارک به اداره ثبت شرکتها
۷-استعلام ثبت شرکت در سامانه مربوطه
۸-پرداخت هزینه های قانونی
۹-دریافت آگهی تاسیس در اداره ثبت شرکتها
مالکیت معنوی: شامل ثبت برند، استعلام برند، ثبت اختراع و ثبت طرح صنعتی است. این موارد برمبنای قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب ۱۳۱۰ و قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ می باشد.
ثبت برند: برند یا نام تجاری همان نشان علامتی است که به صورت فارسی یا لاتین در فعالیت های اقتصادی، کالاها، خدمات و … استفاده می شود. برای ثبت برند لاتین به کارت بازرگانی نیازمند است. ثبت برند بین المللی (مادرید)، ثبت برند در کشورهای دیگر به این خاطر است تا از کپی برداری نام تجاری جلوگیری شود.
استعلام برند: استعلام برند به این منظور است که برند قبلا به ثبت رسیده است یا خیر؟ چونکه در صورت مشابهت با برندهای دیگر، برند توسط اداره ثبت علائم تجاری رد می گردد.
ثبت اختراع: اختراع باید جدید باشد، دارای گام ابتکاری باشد و کاربرد صنعتی داشته باشد. بنابراین در صورتی که اختراعی قبلاً به ثبت رسیده باشد، اختراعی همانند یا مشابه آن قابل ثبت نخواهد بود.
ثبت طرح صنعتی: هرگونه ترکیب خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط، رنگها و یا بدون آن به گونه ای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد، طرح صنعتی نامیده می شود.
کارت بازرگانی: مجوزی است که دارنده آن چه شخص حقیقی باشد چه حقوقی، می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کند. مبنای قانونی این کارت قانون صادرات و واردات مصوب ۱۳۷۲ می باشد.
کداقتصادی: شناسه ای ۱۲ رقمی است که پس از تشکیل پرونده و تعیین حوزه توسط سازمان امور مالیاتی و اقتصادی کشور به اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می گیرد.
اظهارنامه مالیاتی: گزارش کارکرد یکسال مالی شخص حقوقی یا شخص حقیقی به دارایی جهت محاسبه و سپس پرداخت مالیات می باشد.