دپارتمان حقوقی, دپارتمان ها, دعاوی تجاری

دعاوی تجاری

شرکت ها، یکی از مهم ترین تاثیر گذاران، در عرصه اقتصاد کشور بوده و قواعد مربوط به تشکیل، انحلال و ثبت آن ها، در قانون تجارت، مورد پیش بینی قرار گرفته است.

دعاوی تجاری به دعوایی گفته می شود که در مورد امور بازرگانی می باشد و به عبارتی در نتیجه ی مراودات مالی تجاری فی مابین تجار و شرکت های تجاری بوده است و طبق ماده یک قانون آیین دادرسی مدنی صلاحیت رسیدگی به این دعاوی با دادگاه عمومی حقوقی خواهد بود. این نوع دعوا به اقتضای تجارت و کسب و کار بین اشخاص تاجر یا غیر تاجر با تاجر شکل می گیرد.

 

این دعاوی شامل دعوای ورشکستگی، دعاوی شرکتها و دعاوی اسناد تجاری و … می باشد.

 

طبق قانون تجارت، چند نفر می توانند دعوای ورشکستگی را اقامه کنند. یکی از این افراد، خود تاجر خواهد بود و دادستان و طلبکار یا طلبکاران تاجر نیز می توانند صدور حکم ورشکستگی را از دادگاه بخواهند.

شرکت های تجاری به واسطه سیستم داخل خود نیز ممکن است دچار اختلافات زیادی بشوند این اختلافات ممکن است ناشی از دعوای شرکت یا شرکا علیه مدیران به واسطه تخلف از انجام وظایف خود باشد.

دعوای اسناد تجاری مثل مطالبه چک، مطالبه سفته، یا دعوای بطلان و بی اعتباری سند تجاری و یا دعوای مربوط به مفقود شدن سند تجاری از دیگر دعوای مرتبط با اسناد تجاری می باشند.